× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Idén is van lehetőséged vért adni!

Idén is van lehetőséged vért adni!

2022-02-03 09:11:00

A Vöröskereszttel idén is tart véradó napokat a Westendben, melynek első időpontja február 3. 13:00-18:00 óra között lesz, a Westend 1. emeletén, a Hervis üzlettel szemben. A helyszíni regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya szükséges. A véradáson 18. éven felüliek vehetnek rész. Ajánlott a véradás előtt étkezni és sok folyadékot fogyasztani!


Csatlakozz te is, segítsünk együtt!

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. A tudomány mai állása szerint a vér semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható, csak véradással pótolható. A véradás során levett vérből előállított legrövidebb lejáratú vérkészítmény (trombocita készítmény) csupán 5 napig használható fel, ezért nagyon fontos, a véradások folyamatossága. Minden egység levett vérből háromféle vérkészítményt állítható elő, három különböző beteg is megkaphatja. Innen ered a jól ismert szlogen: Adj vért és ments meg három életet! 

Fontos tudnivalók

  • aki átesett COVID-19 betegségen, az kizárólag a teljes felgyógyulást, tünetmentességet követő három hét (21 nap) leteltével adhat legkorábban vért
  • minimálisan 50 kg testsúly szükséges
  • betöltött 18. életév szükséges
  • a helyszíni regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya kötelező
  • előtte étkezni, és sok folyadékot kell fogyasztani!
  • a gyógyszerszedés önmagában nem kizáró ok, a helyszínen lévő orvos felelősséggel dönt erről (gyógyszertől, betegségtől függően) 

További információkat az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt oldalán olvashatsz.

Adj vért és ments meg három életet! 

Mentsd el az eseményt a kedvenceid közé és keresd a kedvezményes kuponokat!

Letöltöm a Westend Appot