× Átváltok a Westend applikációra

Keresd a kuponokat a Westend Appban

Japán "Kék Szemmel"

Japán "Kék Szemmel"

2020-11-04 15:42:03

Fedezd fel a távol-keleti ország világát Gaál Kis Zoltán fotóriporter alkotásain keresztül, melyek a Westend első emeletén láthatóak, egészen november 15-ig!

Cikkünkben betekintést nyújtunk a kiállítás képeibe és a mögöttük rejlő történetekbe. Tartsatok velünk erre az utazásra!

Honnan inspirálódott?

Bozóky Dezső sorhajóorvos a XX. század elején járt több ízben a Távol-Keleten. Fényképezett Kínában, Koreában, Japánban és Törökországban. S bár nem volt képzett fotográfus, szeretett fényképezni, és amikor nem sikerültek a képei, akkor képeslapokat vett.

Felvetődött a gondolat: vajon mit látna ma Bozóky Dezső Japánban. Háromszáznál több üveg negatív maradt a fotós hagyatékában csak Japánról. A képeslapokat leszámítva, nehezen lehetett azonosítani a helyszíneket. Felismerhető volt Nikkó, Nara, Nagaszaki, Kiotó, Tokió. Ezeket a helyszíneket kerestem fel.

Gaál Zoltán fotókiállítás a Westendben Gaál Zoltán fotókiállítás a Westendben
Gaál Zoltán fotókiállítás a Westendben Gaál Zoltán fotókiállítás a Westendben
Milyen stílust képviselnek a képei?

A fényképezésem stílusát egyszerre kellett igazítani a lemezes fényképező gép látásmódjához és a digitális technika adta lehetőségekhez, ehhez hozzáadva saját képalkotói elképzeléseimet. A japán fametszetek leegyszerűsített ábrázolás módját követve, tiszta átlátható kompozíciókra törekedtem. A fényképezésem során a buddhista világszemlélet a világot felépítő elemek mindennapi megjelenési formáját próbáltam meglátni és megörökíteni. A képeim nem elsősorban tudósítani akarnak, hanem hangulati, érzelmi elemekkel átszőtt, az általam megismert Japánt mutatják meg.

Gaál Zoltán

A további eseményeket és ajánlatokat keresd az Appban!
WESTEND APP LETÖLTÉSE

Mentsd el az eseményt a kedvenceid közé és keresd a kedvezményes kuponokat!

Letöltöm a Westend Appot

Westend applikáció

A vásárlás új hulláma már a telefonodon is!
Töltsd le, szabd magadra és böngéssz a neked szóló lehetőségek között!

Miért jó a Westend ingyenes mobilalkalmazása
- eljuttatja hozzád a bevásárlóközpont több mint 400 üzletének legfrissebb ajánlatai közül azokat, amik téged érdekelhetnek
- látogatásaid után pontokat kapsz, melyeket azonnali ajándékokra vagy pontokra válthatsz
- elsőként értesülhetsz az aktualitásokról, eseményekről

A te telefonod, a te Westended.

  • Személyre szabott akciók
  • Kupon
  • Azonnali ajándékok
  • Inspiráció