× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Digitális reklámfelületekre váltott a Westend

Digitális reklámfelületekre váltott a Westend

2022-03-10 12:09:06

Már a múlté a papíralapú reklám a bevásárlóközpontban

Tavaly év végén, egy nagyszabású együttműködésnek köszönhetően, a Screenposter Kft. által 8 darab digitális LED henger és 12 darab 4K felbontású DLP kijelző kapott helyet a korábbi hagyományos reklámfelületeket kiváltva, ezzel csökkentve a papírhulladék mennyiségét, de növelve és sokszínűbbé téve a hirdetési lehetőségeket. Klesitz Jánost, a Westend közösterületi bérbeadás vezetőjét kérdeztük a bevásárlóközpont újításáról és digitális transzformációjáról.  

A Westend célja, hogy a bevásárlóközpontba érkező vásárlók a lehető legkorszerűbb szolgáltatáshoz jussanak. Ezt szolgálja többek között a 2019-ben elindított Westend app is, 2021-ben pedig digitális hengerek jelentek meg a Westendben. Mik ezek pontosan? Fenntarthatóbb megoldás ez hosszú távon, mint a papírfelületű reklám?  

A reklámfelületek megújítása a Westend átfogó digitalizációs projektjének keretében valósult meg, és egyben a fenntarthatósági törekvéseinket is támogatja. A bevásárlóközpont már 2019-ben megkezdte a digitális transzformációt, ekkor az infopult köré építettünk LED paneleket, valamint a főbejáratok homlokzatán helyeztük el digitális logóinkat.  

Westend_digitalis_transzformacio_infopult

A digitális LED hengerek a nosztalgikus papíralapú hirdetőoszlopokat hivatottak leváltani, évente átlagosan fél tonna papírt megspórolva. A korábbi papíralapú reklámhengereken három oldalról, három citylight-méretű nyomtatott plakát ölelte körbe az oszlopot, amiket kéthetente vagy havonta cserélnie kellett a reklámcégeknek. Ezzel szemben a digitális LED hengereknél már nem maga az eszköz forog, hanem a kép vagy a videó egy hajlított LED kijelzőn jelenik meg. Erre az új, digitális eszközre ráadásul távolról is feltölthető a tartalom, nem igényel sem papírt, sem tintát, vagyis hulladékot sem termel a használata.  

Digitalis_henger_Westend

További előnye még, hogy a kijelző akár három, hagyományos plakátméretű képet is meg tud jeleníteni, amiket 10 másodpercenként váltani is tud, így akár 18 különböző hirdetés futhat egy ilyen berendezésen. Ha a hirdető kéri, akár össze is vonható a teljes palást, így egy nagyobb kép vagy egy videó is megjeleníthető a reklámberendezésen.  

Mennyire elterjedtek az ilyen felületek más, magyarországi bevásárlóközpontokban?  

Budapesten már megtalálható egy-egy darab néhány nagyobb bevásárlóközpontban, de arra sehol sem volt eddig példa, amit a Westend meglépett, hogy az összes korábbi papíralapú reklámhengert egyszerre cserélte le.

Klesitz_Janos_Westend

 
A digitális LED hengerek bevezetésével teljesen eltűnnek majd a papírfelületű reklámok az épületből?  

Lényegében igen, legalábbis az országos hálózatban értékesített reklámberendezések esetében. Korábban 179 papírplakát kihelyezésére alkalmas felület volt a Westendben, beleértve ebbe a citylightokat és a reklámhengereket, így az új eszközöknek köszönhetően csökkent a reklámzaj, miközben a megjeleníthető hirdetési felületek száma sokkal több lett. Egészen pontosan a 8 darab LED henger és a 12 darab 4K-s kijelző 216 plakátméretű kép megjelenítésére alkalmas.  

 
Tehát nemcsak digitális hengerek, hanem egyéb új, digitális hirdetési eszközök is várják a látogatókat?  

Így van. A mostani fejlesztés során alapvetően két eltérő típusú hirdető berendezést cseréltünk le a bevásárlóközponton belül. A hengereken kívül a citylightokat (plakáttartó kereteket) is lecseréltük, ezek helyett ugyanolyan méretű, de 4K felbontású digitális kijelzők üzemelnek tovább.  

Westend_digitalis_transzformacio_kijelzo

Ne maradj le a fontos információkról, töltsd le a Westend applikációt!

Letöltöm a Westend Appot