× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Hello Westend ételudvar!

Hello Westend ételudvar!

2023-06-09 16:13:54

Már nem kell sokat aludni, hogy végre leránthassuk a leplet az eddigi legnagyobb átalakulásról a Westend életében! Nagyon izgatottak vagyunk, ugyanis a koncepció mögött óriási tervezői munka áll, amiben nagy segítségünkre volt a nemzetközileg is elismert Hello Wood csapata. Nekik köszönhetően a megújuló, 608 férőhelyes éttermi térben hangsúlyt kap majd a fenntarthatóság, az ergonómia, a funkcionalitás és a természet közelsége. Ezzel kapcsolatban megosztunk veletek néhány előzetes és izgalmas részletet.

 

Sokszor hangoztatjuk, hogy a Westend stratégiájában kiemelt szerepet játszik a fenntarthatóság, amit komolyan is gondolunk, így egyértelmű volt, hogy a megújuló ételudvarnak is ebben a szemléletben kell elkészülnie. Ennek megvalósításához a választásunk a Hello Wood építész stúdióra, mint együttműködő partnerre esett, akik egyedi faalkotásaikról és kabinházaikról váltak ismertté, de hozzáértő munkájukkal nemzetközi díjakat is bezsebeltek már. A több mint két évig tartó tervezési folyamat során egy rendkívül izgalmas és újszerű formavilágot álmodtak meg a bevásárlóközpontunkba.

 

„Úgy gondolom, bevásárlóközpontként példaértékű döntést hoztak azzal, hogy kiléptek a komfortzónából, és nem egy plázafelújításra szakosodott csapatot kerestek fel. A természetes irányvonal, a fa szeretete, a Hello Wood sztori összhangban van a Westend környezettudatos látásmódjával, és ez iránymutatás lehet a versenytársak vagy akár a bérlők számára is”- mondta rólunk a közelmúltban Huszár András, a Hello Wood társalapítója, ügyvezetője és vezető tervezője. Sokat jelentenek a Westendnek ezek a szavak, hiszen amikor azt mondjuk, hogy mi a vásárlókért vagyunk, akkor ezeket nem üres beszédnek szánjuk, hanem valódi tartalommal szeretnénk megtölteni. Úgyhogy nézzük is meg, hogy mire számíthattok hamarosan a vadiúj ételudvarunkban!

 

1.      Szemet gyönyörködtető látvány és innováció

Bizony, a formavilágában és méreteiben is figyelemfelkeltő bútorok egyszerre ötvözik az innovációt és a tradíciót. Az elemek a legmodernebb technológiával készülnek tömbösített CNC mart alkatrészekből, amelyeknek egyes részeit nagy gondossággal, kézzel ragasztják össze a műhelyben.

 

2.     Fenntartható anyaghasználat

A felhasznált faanyag – melynek ilyen mértékű hasznosítása a retail környezetben egyedülálló – FSC (Forest Stewardship Council®) tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy olyan erdőgazdaságból jön, ahol védik az erdők biológiai sokféleségét és biztosítják az erdőmunkások jogait és megfelelő munkakörülményeit. Ráadásul ez a gyönyörű és tartós faanyag Magyarországról, Zala megyéből származik. Beltéri használata azért is nagyon praktikus, mert a fa nemcsak növényként, de anyagként is képes elnyelni a széndioxidot. A felhasznált anyagmennyiséget ráadásul úgy optimalizálták, hogy a gyártási hulladék a lehető legkisebb legyen. 

 

3.     Kényelem

A lounge hangulatú rész bútorzata párnázott, kárpitos ülő- és hátfelületet kap a még nagyobb kényelem érdekében, míg az ételudvar hosszabbik felében variálható elrendezésű, mobil bútorok lesznek. Az akadálymentesség ugyancsak fontos szempont volt, hiszen az épület jelenleg is rendelkezik az Access4you vonatkozó tanúsítványával.

 

Hogy voltak-e benne kihívások? Mindenképpen. Projektvezetőnk – az elmondásai alapján – például biztosan szerzett néhány ősz hajszálat, amikor hirtelen kellett a munkafolyamatokat áttervezni, hiszen egy több mint 20 éves épület megbontásánál ilyen előfordul, de egy támogató csapatban minden lehetséges. Megérte-e? Ezt döntsétek el Ti magatok!

 

Hamarosan találkozunk a Westend legforgalmasabb és mostantól legextrább pontján!

Ne maradj le a fontos információkról, töltsd le a Westend applikációt!

Letöltöm a Westend Appot