× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

2 hónap alatt 6,5 tonna ruhát gyűjtöttünk!

2 hónap alatt 6,5 tonna ruhát gyűjtöttünk!

2022-07-18 09:34:49

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2 hónap alatt  6,5 tonna használtruha gyűlt össze a Westend ReStoreba.
Köszönjük nektek, hogy Föld napján indított fenntarthatósági kezdeményezésünkhöz ennyien csatlakozotatok már, és a lelkesedésetek továbbra sem csökken!

Az itt elhelyezett 2 db 200 kg befogadóképességű konténer már az indulásnál szinte teljesen megtelt, az első napon közel egy tonna ruhát adtatok le nálunk. A kihasználtság alapján egyértelmű, egyre több embernek fontos, hogy fenntartható módon élje az életét, és tegyen bolygónk megóvásáért. A begyűjtött ruhák csupán 1%-ából lesz hulladék, a többi újrahasznosítható. A leadott ruhák 55-65%-a adományozásra és értékesítésre kerül, 10-12%-ból ipari törlőrongyot, 10-12%-ból fonalat, textil alapanyagot készítenek, 6-8%-uk pedig töltő vagy másodlagos tüzelőanyagként újrafelhasználásra kerül. A ruhák válogatását egy félautomatizált rendszer segítségével az országos lefedettségű, 15 éves ruhagyűjtési tapasztalattal rendelkező Textrade végzi, aki a felajánlások egy részét karitatív szervezeteken keresztül - többek között a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat - juttatja el rászorulóknak. Két hónap alatt összesen 6 482 kg használt ruhát adtak le, amiből 4 084 kg értékesítésre, adományozásra került, 972 kg ipari törlőrongyként kapott második életet, 778 kg-ból fonalat, textil alapanyagot készítettek, 583 kg töltő vagy másodlagos tüzelőanyagként újrafelhasználásra került és csupán 1%, azaz 65 kg nem volt újrahasznosítható.

A ruhákat műanyag zsákban lehet a konténerbe dobni, melyet szükség esetén a helyszínen is biztosítunk. Ezeket a zsákokat is újrahasznosítjuk. A ruhaleadást jutalmazzuk, a Westend Appban gyűjthető pontokat kedvezményekre, azonnali ajándékokra, például újrahasznosított tárgyakra, sőt, augusztus 15-ig faültetésre is be lehet váltani. Utóbbiban partnerünk a Woodapest, az első faültetések ősszel lesznek.

A ReStore-ban havonta fenntarthatósági workshopokat és tematikus eseményeket, gyűjtéseket, jótékonysági akciókat szervezünk, a legnagyobb segélyszervezetekkel együttműködve. A részletekért figyeld honlapunkat vagy Facebook oldalunkat!.

Ne maradj le a fontos információkról, töltsd le a Westend applikációt!

Letöltöm a Westend Appot