× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Tanúsítottan akadálymentes a Westend

Tanúsítottan akadálymentes a Westend

2021-07-26 14:14:35

A Westend bevásárlóközpont, illetve a Westend Irodaház is megszerezte az Access4you akadálymentes épület minősítését. Az Access4you egy magyar fejlesztésű, európai tanúsító védjegy a hiteles akadálymentességért, amit olyan épületek kapnak meg a szervezettől, amelyek kialakításánál figyelembe vették a speciális igényű emberek közlekedési szempontjait (megközelíthetőség, bejutás, tájékozódás). A Westend az év végéig még további fejlesztéseket tervez, hogy mindenki könnyedén elintézhesse ügyeit, vásárolhasson vagy kikapcsolódhasson a bevásárlóközpontban.  

Az Access4you csapata a helyszíni felmérést követően akadálymentesnek ítélte a Westendet a kerekesszékesek, a babakocsival érkezők, az idősek, illetve a mozgásukban korlátozottak számára is. A helyszíni szemlén 5 szempontot vizsgáltak, ezeknek kellett megfelelnie a bevásárlóközpontnak, illetve az irodaháznak is. 

Jöjjenek a szempontok, valamint az Access4you értékelései!

1.     Megközelíthetőség: Fontos, hogy az épületek jól megközelíthetőek legyenek, például megfelelő szélességű és lejtésű legyen a járda, ami a Westendhez vezet. Ennek a bevásárlóközpont, illetve az üzletház is eleget tesz, hamarosan pedig – amint befejeződik az átépítése – a metrómegálló is akadálymentes lesz.

2.     Bejutás: Nem kevésbé fontos, hogy az érkező látogatók könnyen és akadályoktól mentes útvonalon érkezhessenek be az épületekbe. A Westendnek több bejárata is van, amelyek többsége akadálymentesített. Az Access4you mindkét épületnél megfelelőnek találta a bejáratok többségének szélességét, valamint a küszöböket is.

3.     Belső közlekedés: A vásárlók akadálymentesen tudják megközelíteni a kedvenc üzleteiket, a szakaszoló ajtók kellően szélesek, a burkolatok csúszásmentesek és egyenletesek, a rámpák kialakítása is megfelelő, valamint az emeletek között a lifteknek köszönhetően problémamentesen lehet közlekedni.

4.     Szolgáltatások: Az üzletek akadálymentesen megközelíthetőek, emellett a Westend bevásárlóközpontban akadálymentes parkoló, mosdó, illetve pelenkázó is van, a mozi, a baba-mama szoba, illetve a Westend Tetőkert pedig lifttel kényelmesen elérhető.

5.     Tájékozódás: A Westendben a tájékozódást információs pult, érintőképernyős információs rendszer és piktogramos táblák teszik egyszerűvé. Az irodaházban elsősorban a bejárat közelében lévő recepciónál lévő munkatársak segítik a tájékozódást.  


FEJLESZTÉSEK AZ ÉV VÉGÉIG
 

A Westend azonban nem elégszik meg ennyivel, az év végéig további fejlesztéseket tervez. A cél az, hogy a látogatók minél szélesebb köre, minél kényelmesebben és könnyebben tudja elintézni ügyeit, vásárolhasson, kapcsolódhasson ki. Ennek érdekében a bevásárlóközpontban gyengén látók számára jelölik a lépcsősorok első és utolsó fokait, valamint indukciós hurkot is telepítenek a nagyothallók számára, kommunikációjuk segítése érdekében. Ezek teljesítésével már az ezüst minősítést is megszerezheti a Westend az Access4you ítészeitől. 

Westend Acces4you tanúsítvány

Westend Irodaház Acces4you tanúsítvány

Ne maradj le a fontos információkról, töltsd le a Westend applikációt!

Letöltöm a Westend Appot