× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

A síparadicsom meghódítása

A síparadicsom meghódítása

2020-01-16 17:15:57

Most, hogy elhalványodtak a karácsony fényei, olyan szürkének tűnnek az előttünk álló téli hónapok. Vagy talán mégsem? Ha imádod a téli sportokat és ki nem hagynád a síelést vagy a snowboardozást, akkor érdemes egy pillantást vetni (vagy akár többet) az idei színes és gyönyörű síruházatokra.

Mire figyelj a síruházat összeállításánál?

Alapvetően három rétegben gondolkodj: 1. aláöltözet 2. hőszigetelő réteg 3. külső réteg. Az aláöltözetnél javasolt felső és alsó technikai aláöltözetet választani, mely elvezeti a bőrről a nedvességet és jól szellőzik. Amit semmiképpen nem ajánlanak a szakértők, az a pamut viselése aláöltözetként, hiszen a pamut magába szívja a nedvességet és emiatt nagyon könnyű megfázni.

A második hőszigetelő rétegnek, egy meleg polár pulóvert érdemes felvennünk, mely szintén elvezeti a nedvességet. Hogy ki mennyire vastag pulcsit szeretne a viselni, az függhet az időjárástól, illetve attól is, hogy ki mennyire fázós. 

A harmadik réteg a kabát és nadrág, melyek óvnak széltől és csapadéktól. Fontos, hogy jó páraáteresztők és víztaszítók legyenek, azaz ne tartsák bent az izzadtságot, a külső csapadékot pedig ne engedjék át.

Fontos szerep jut a kiegészítőknek is, úgymint: sízokni, kesztyű, sapka és megfelelő szemüveg, valamint a sérülések elkerülésére érdemes protectorokat, bukósisakot is beszerezni. Egy jó zokni sok kényelmetlenségtől megóv bennünket. Érdemes olyan hosszú szárú zoknit választani, ami biztosan nem csúszik bele a cipőbe, és a kritikus pontokon megerősített anyagból készül, megelőzve ezzel a lábfej kidörzsölését.

Síparadicsom kiegészítők Westend
Columbia Helly Hansen Columbia

A kesztyű viselése nemcsak ajánlott, hanem kötelező, hiszen a hideg, a szél, a hóesés sérüléseket is okozhat. A kesztyű esetében fontos a vízállóság, hogy ergonomikusan illeszkedjen a bot markolatához, és ne legyen túl szűk, mert egyrészt kényelmetlen, másrészt fázhat benne a kezünk. Ha biztosra akarsz menni, válassz olyan kesztyűt, melybe már be van építve a csuklóprotector, mely egy szerencsétlenebb esés során megvédi a csuklódat a komolyabb sérüléstől.

A fejünkön keresztül sok hőt veszítünk, ezért fontos, hogy védjük. Számos modell közül válogathatunk: polárbélelt, kifordítható, fültakarós, pom-pomos, a lényeg, hogy ne fázzon benne a fejünk, szeles, hideg időben se. Emellett érdemes egy bukósisakot is beszerezni, hogy a sérülésektől is védjük magunkat.

Síparadicsom meghódítása_Westend_1
Hervis - Benger Hervis - Fundango

Figyeljünk rá, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is óvjuk a szervezetünket, fokozottan ügyeljünk a vitaminbevitelre, az ásványi anyagok pótlására, hiszen sokkal magasabb terhelést kapunk, mint általában.

Figyelj a vitaminbevitelre! - BioTechUSA Westend
BioTechUSA

 

Figyelj a vitaminbevitelre! -Scitec Láng Sport Westend
Scitec Nutrition - Lángsport

Egy fárasztó, de élvezetes hegyen töltött nap után, pedig kevés jobb dolog van, mint egy fergeteges társasjáték parti a barátokkal. A sorozat ugyan véget ért, de ti újra és újra megküzdhettek a vastrónért! 

 

Síparadicsom meghódítása_Westend_3
Trónok harca társas – Galaxy Játékbolt

 

További információkért látogass el a Westendbe,
vagy töltsd le a Westend applikációt a személyre szóló ajánlatokért!

Borítókép: Helly Hansen Facebook oldala

Gyűjtsd a pontokat, keresd a kedvezményes kuponokat az Appban!

Letöltöm a Westend Appot

Westend applikáció - Szokj hozzá a jóhoz!

A vásárlás új hulláma már a telefonodon is!
Töltsd le, szabd magadra és böngéssz a neked szóló lehetőségek között!

Miért jó a Westend ingyenes mobilalkalmazása

  • Kedvezmény Kuponok
  • Személyre szabott ajánlatok
  • Pontgyűjtés és azonnali ajándékok
  • Érintésmentes parkolás
  • Westenden belüli navigáció

A te telefonod, a te Westended