× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Fenntarthatóság a fürdőszobádban

Fenntarthatóság a fürdőszobádban

2020-09-11 17:16:37

Bolygónk fuldoklik a felhalmozott műanyag szeméttől, a gyárak okozta környezetterheléstől, melyek szinte visszafordíthatatlan károkat fognak okozni. Nemcsak a jövő generációi érzik majd a hatását, hanem már a saját bőrünkön is tapasztalni fogjuk, így nincs nagyon mire várni! A járványhelyzet sokunkat gondolkodásra késztetett: ha végre visszakapjuk a korábbi életünket, hogyan kerüljük el, hogy a régi, környezetünket romboló szokásaink is visszatérjenek?

Bár az egyén felelőssége óriási, szerencsére ma már számos cég dolgozta ki fenntarthatósági programját, kínál alternatív megoldásokat, csökkenti az ökológiai lábnyomát és kiáll az etikus gyártás mellett.

Nézzük meg, hogyan lehetsz tudatosabb a kozmetikumok vásárlásakor!

1.   Újrahasznosítás

Egyre több kozmetikai cég figyel arra, hogy a flakonjai újrahasznosított műanyagból készüljenek. A The Body Shop és Kiehl’s pedig jutalmazza azokat vásárlóit, akik visszahozzák a náluk vásárolt termékek flakonjait. Mivel a Westendben mindkét üzlet megtalálható, te se dobd ki a termékek csomagolását, hanem hozd vissza nekik!

Hozd vissza az üres csomagolást!
Hozd vissza a flakonokat!

2.   Csomagolásmentes termékek

Az újrahasznosított csomagolóanyagnál még jobb, ha a termék csomagolásmentes. Ha a zero waste, azaz a hulladékmentes élet mellett tetted le a voksodat, akkor a Lush Pucér arcápolási kollekcióját mindenképpen tedd próbára, a többször használatos, moszatból készült arctisztító koronggal együtt! További jó hír, hogy a nagy drogéria láncok, már több országban tesztelik a flakonok újratöltési lehetőségét, így talán a közeljövőben kimérve is megvásárolhatod a kedvenc tusfürdődet. 

Lush little green bag
Újrahasznosított PET-palackból készült kendőcsomagolás a Lushnál

3.   Szeretjük a bambuszt!

Érdemes a műanyag sminkecseteket, fürdőszobai eszközöket, fogkeféket is lecserélni bambuszból készültekre. A bambusz egy biológiailag könnyen lebomló anyag, ráadásul az egyik leggyorsabban növő növény, melynek termesztéséhez nincs szükség műtrágyára és vegyszerekre. A The Body Shop nemrégiben rukkolt elő a bambusz sminkecset készletével. Találkoztál már vele?

Bambusz sminkecsetek a The Body Shoptól
Bambusz sminkecsetek a The Body Shoptól

4.   Pálmaolaj?

Miért problémás összetevő a pálmaolaj? Sokszor nem egyszerű megtalálni, mert gyakran egyszerű növényi olajként tüntetik fel a csomagoláson. A pálmaolaj termelés miatt kiirtják az esőerdőket, elpusztítva ezzel az élővilágukat, mely óriási veszélyt jelent és az ottani emberi közösségekre is. Léteznek vállalatok, akik már teljesen kiszorították a termékeikből a pálmaolajat, míg vannak akik fenntartható forrásból szerzik be azt, pl. a szappanjaikhoz. Ezzel támogatják a megélhetésükért küzdő helyi farmereket, akik környezetbarát módon állítják elő ezt az alapanyagot.

5.   Vegán és állatkísérlet mentes

Vegán termékek azok, melyek, semmiféle állati eredetű anyagot nem tartalmaznak. A kozmetikumok és sminkek között is egyre elterjedtebbek és keresettebbek a vegán címkével jelöltek. Ha pedig abban is szeretnél biztos lenni, hogy a cég tesztel állatokon, akkor az „ugró nyuszi” logót kell keresni a csomagoláson, mely a nemzetközi jelölése az állatkísérlet mentes termékeknek.

Szeptember 12-13-án (szombat-vasárnap) Vegán Weekend Marketet tartunk a Westend Tetőkertben! Nagyszerű ételekkel és természetesen vegán kozmetikumokkal is készülünk!

Gyere el, próbáld ki személyesen, és tegyél egy lépést az élhetőbb jövőnkért!

Vegan Weekend Market a Westend Tetőkertben

Coverkép Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

A további híreket és ajánlatokat keresd az Appban!
WESTEND APP LETÖLTÉSE

Gyűjtsd a pontokat, keresd a kedvezményes kuponokat az Appban!

Letöltöm a Westend Appot

Westend applikáció - Szokj hozzá a jóhoz!

A vásárlás új hulláma már a telefonodon is!
Töltsd le, szabd magadra és böngéssz a neked szóló lehetőségek között!

Miért jó a Westend ingyenes mobilalkalmazása

  • Kedvezmény Kuponok
  • Személyre szabott ajánlatok
  • Pontgyűjtés és azonnali ajándékok
  • Érintésmentes parkolás
  • Westenden belüli navigáció

A te telefonod, a te Westended