× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Ilyen volt a nyár 2021-ben a Westend Tetőkertben - interjú a Westend marketing menedzserével

Ilyen volt a nyár 2021-ben a Westend Tetőkertben - interjú a Westend marketing menedzserével

2021-09-20 16:57:09

Második nyári szezonját zárta idén a megújult Westend Tetőkert. A 2020 óta új felállásban működő szabadtéri helyszín rengeteg programnak, jótékonysági eseménynek, találkozónak adott már helyet. Fontos szerep jutott a kultúrának a sportnak és a gasztronómiának is, hosszabb távon pedig további infrastrukturális fejlesztések is tervben vannak, és a meglévő szolgáltatások is folyamatosan bővülnek – mint például a Westend Workout – is. Újításokról, programokról és tapasztalatokról kérdeztük Pőcze Juditot, a Westend marketing menedzserét.
A Westend Tetőkert a tavalyi évtől kezdődően új koncepcióval várta a látogatókat. Miben volt más 2020-ban a Tetőkert, mint az előző években? 

A Westend Tetőkertet 2020 nyarán nyitottuk meg új koncepcióval. A korábbi években alkalomszerűen szervezett programjaink voltak, de tavaly úgy döntöttünk, a területben rejlő potenciált kihasználva a teljes nyári szezont megtöltjük rendezvényekkel. Célunk az volt, hogy a vírus első hullámát követően Budapest új közösségi tereként szabadtéri kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk vásárlóink és a környéken élők számára. 2020-ban az egyik legnagyobb hangsúlyt az ingyenes sportprogramok kapták: 1,5 hónap alatt közel 50 szabadtéri edzést tartottunk, amelyből 14 alkalmat élőben is közvetítettünk a közösségi felületeinken. Nálunk tartott edzést többek között Rubint Réka, Katus Attila, Béres Alexandra és Diószegi Ádám is. A sportprogramokon túl hagyományteremtő céllal megszerveztük az I. Westend Borpikniket, valamint otthont adtunk a Cseh Sörnapoknak, a Vegan Sunday Marketnek, a Vintage Piacnak, a Pici Piacnak és a Képregényterasznak. 

Westend Tetőkert

Milyen újítások fogadták idén, 2021-ben a látogatókat? Hogyan tölthették el szabadidejüket a Tetőkertben a vendégek? 

Idén a város felett meghúzódó 3 hektáros zöldterületet tovább fejlesztettük, hogy egy olyan barátságos hangulatú közösségi teret hozzunk létre, ahol akár az egész napjukat szívesen eltöltik a látogatók. 
A biciklivel érkezőknek a fedett parkolón belül biciklitárolókat és self-service pontot alakítottunk ki, felköltöztettük a Workplace névre hallgató közösségi irodaterünket, megdupláztuk a piknik és lounge részlegünket, valamint megnyitottuk az egész évben elérhető Street Workout edzőpályánkat. Ez utóbbinál a BeStrong csapatával 13 saját testsúlyos edzésre alkalmas eszközt helyeztünk el, köztük 3 olyan erősítőgépet, amelyeket eddig csak beltéri fitness termekben használtak. 

Milyen programok voltak idén a Westend Tetőkertben, és melyik volt a legnépszerűbb esemény? 

programkínálat jóval színesebb lett a tavalyihoz képest: a szokásos piac, piknik és sportprogramokon túl szabadtéri színházi előadások, slam poetry estek, meetup, Vegyél hazait piac, és a Budapest Bike Maffiával közösen szervezett Urban Ride családi és jótékonysági biciklis nap várta a látogatókat.
A legnagyobb látogatottságot kétségtelenül a Cseh és Belga sörnapokkal erősített EURO2020 Szurkolói Terasz hozta, valamint a Borpiknikkel is dupláztunk; a nyarat a város feletti koccintással nyitottuk és zártuk le.  

Borpiknik a Westend Tetőkertben EB meccsek a Westend Tetőkertben
Borpiknik a Westend Tetőkertben EURO2020 Szurkolói Terasz
Mi a megújult Westend Tetőkert 2021-es nyári mérlege? Hány esemény volt, hány fellépő és nagyságrendileg hány látogató fordult meg a Tetőkertben?  

Idén összesen 50 napot töltöttünk meg programmal, és a májustól augusztus végéig tartó szezonban közel 50 000 ember látogatott el hozzánk, többen visszatérő vendégként. Szuper volt látni, hogy sokan azokon a napokon is birtokba vették a Tetőkertet, amikor nem volt éppen program. Ugyanis pont ez lenne a szabadtéri közösségi terünk célja: pihenj, sportolj vagy dolgozz a város felett, amikor éppen úgy tartja kedved! 

Milyen visszajelzéseket kaptatok a vásárlóktól, látogatóktól? Mi az, ami levonható tanulságként? 

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Sokak által kedvelt helyszínné vált a Westend Tetőkert, hiszen odafent olyan, mintha nem is a nyüzsgő főváros központjában lennénk. Voltak olyanok is, akik idén találkoztak először a Tetőkerttel, annak programjaival. Korábban nem is sejtették, mit rejt a bevásárlóközpont teteje, de hamar visszajáró vendégek lettek. Sőt, egy piackutatás kapcsán több olyan embert meghívtunk a tetőkertre, akik különböző prekoncepciók miatt nem, vagy csak ritkán fordulnak meg nálunk. Nagyon jó volt hallani, hogy nemcsak a szabadtéri helyszín nyerte el tetszésüket, de a Westendről alkotott véleményük is egyértelműen megváltozott. Az elmúlt két év tapasztalatát összegezve azt mondhatom, a Tetőkert újrapozicionálása nagyon kedvező hatással van a bevásárlóközpont működésére és nagyban segíti a közösségi élmény megteremtését. Természetesen folyamatosan dolgozunk azon, hogy a terület szolgáltatásait tovább javítsuk, bővítsük a látogatók megelégedésére.

Pőcze Judit, a Westend marketing menedzsere
Pőcze Judit, a Westend marketing menedzsere

Látogatható lesz a Tetőkert a következő hónapokban is? Mi lesz a Westend Workout, illetve a Westend Workplace sorsa? 

Igen, továbbra is zöld pihenőpontja lesz a Westend Tetőkert mindenkinek, aki a napi teendők intézése vagy vásárlás közben egy kicsit kifújná magát. A nyári fesztiválkörnyezettől ugyan átmenetileg elbúcsúzunk, de gasztronómiai eseményekkel az őszi-téli hónapokra is készülünk. 
A Westend Workout szabadtéri edzőpark folyamatosan üzemel (amikor az időjárás engedi), az igazán merészek még akár télen is használhatják majd. Szeptember 25-én pedig közös, ingyenes edzés várja a sportolókat! A Westend Workplace a téli hónapokra leköltözik a Westend közepébe, ahol új designnal várja majd azokat, akik szeretnének kicsit kiszakadni a home office vagy az iroda keretei közül.

Milyen újítások, programok, változtatások várhatóak jövőre a Tetőkert koncepciójában?  

Terveink között szerepel, hogy az egyre tudatosabb vásárlóközönségünk számára további alternatívákat biztosítsunk mind a közlekedés, mind programjaink terén. Szeretnénk kiemelten támogatni a hazai alkotókat és közösségeket, valamint többek között a Budapest Bike Maffiával és helyi szervezetekkel együttműködésben igazán jó ügyek mellé állni. 

Galéria:

Gyűjtsd a pontokat, keresd a kedvezményes kuponokat az Appban!

Letöltöm a Westend Appot