× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

Ültess te is fát a Westenddel együtt!

Ültess te is fát a Westenddel együtt!

2022-06-21 11:29:08

Ha legalább egy zsák ruhát leadsz a Westend ReStore-ban, fával gazdagíthatod a környező kerületeket! A faültetésben a Woodapest csapatával működünk együtt,  elnökükkel, Puskás Petivel beszélgettünk a fenntarthatóságról, felelősségvállalásról. 

De előbb nézzük, miről is van szó pontosan! 

A Westend ReStore ajtaja a hét hat napján nyitva áll, hogy leadd felesleges ruháid, ezzel csökkentve a környezeti lábnyomod. Ha legalább egy zsákot megtöltesz, 100 Westend App pont üti a markod, amit szuper dolgokra válthatsz be, mint például újrahasznosított anyagból készült neszeszer, kulacs, vagy a hamarosan érkező új vászontáskák, sőt még faültetést is választhatsz! A Westend ReStore kialakításában és működtetésében remek partnerekre találtunk, a bútorok új életre keltésében Magyar Bernadett blogger, lakberendezési tanácsadó segített, a ruhák további sorsáról a Textrade, a faültetésről pedig a Woodapest csapata gondoskodik. Ebben a blogposztunkban a Woodapest csapatát és küldetését ismerheted meg.

A WOODAPEST 

A Woodapest egyesület célja, hogy összehozza a civil és fenntartói szférát, és szakemberek (kertészek, tájépítészek) bevonásával zöldítse a városokat. Évről évre egyre több zöldszigetet tudnak létrehozni, és egyre többen csatlakoznak is hozzájuk önkéntesként. Most velünk közösen vállalták, hogy hozzájárulnak a környező kerületek zöldítési törekvéseihez. 

ReStore_Woodapest_Westend

A Woodapest elnöke Puskás Péter zenész, énekes és környezetvédelmi aktivista, alelnökei Boromissza Zsombor, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Budai Campus általános és stratégiai főigazgató-helyettese, egyetemi docens, illetve Nagy Zsolt István marketingszakember, a Ligetkör egyesület elnöke. 

WOODAPEST X WESTEND: 4 KÉRDÉS, 4 VÁLASZ 
Volt már korábban hasonló együttműködésre példa a Woodapest életében?  

Nagyon örültünk a megkeresésnek, egyrészt mert még nem volt hasonló együttműködésünk, másrészt ebből is látszik, hogy a fenntarthatóság mennyi módon valósítható meg, mennyi kiaknázatlan terület van, ahol egy-egy jó ötlettel eredményesen lehet változtatni a fogyasztási szokásainkon. És ezáltal rengeteg lehetőség is van, ahol össze lehet kötni az ötleteket és edukálni lehet a társadalmat. 

Miért hasznos ez az együttműködés a Woodapestnek? 

Mi városi fásításra adtuk a fejünket, és mint városlakók, minden lehetőségnek örülünk, ahol faültetésre alkalmas helyszínt lehet találni a betondzsungelben. Másrészt civil egyesületként minden támogatás fontos számunkra, hiszen egy-egy fa elültetése meglepően hosszú előkészítést és utógondozást igényel, amihez minden segítség jól jön. De persze minden energiát megér, amikor látjuk, hogy zöldebb lesz egy utca, egy park vagy egy közterület.  

Mekkora érdeklődésre számítotok, van várakozás/kitűzött cél, hogy kb. hány fát lehet majd elültetni? Hány fa elültetése számít nektek sikernek? 

Pár éve egy-két fa ültetésével kezdtük működésünket egy kerületben, az idei ültetési szezont viszont már harminc fa elültetésével zárjuk két kerületben. Úgyhogy nagyon bízunk benne, hogy a Westend környékén, amit igencsak nevezhetünk a város közepének, hasonló sikerekkel zárhatjuk majd az első szezonunkat, és megvalósulhat az az álmunk, hogy egy helyi vállalkozás, az önkormányzat és a civilek közreműködésével közösen gazdagítja saját környezetének zöldfelületeit. Ez volt az álmunk megalapulásunknál: egymáshoz közel hozni a lakókat, a vállalkozásokat, és hivatalos szerveket egy jó cél érdekében. 

Mi az eddigi legnagyobb sikerélmény, ha van ilyen? 

Az idei szezon záró ültetése, a 11. kerületben összesen 15 fát helyeztünk el új otthonában. Csodás élmény volt nézni, ahogy egy egész utca bezöldül, hála a sok-sok önkéntes munkájának, akik majdnem egy egész napot azzal töltöttek, hogy zöldítsék Budapestet. 

És végül Puskás Peti üzenete azoknak, akik kételkednek abban, hogy egy fa elültetése sokat számít: 

Westend_ReStore_Woodapest_Puskas_Peti

,,Ahhoz, hogy lássuk a különbséget egy kietlen utca és egy fával díszített között, már egyetlen fa is elég. Ha elérjük azt, hogy az emberek ránézve egy utcára vagy egy térre vagy bármilyen közterületre, ahol nincs elég zöldfelület, érezzék annak hiányát, és arra törekedjenek, hogy minden leendő beruházás, építkezés, kertépítés csak elegendő zöldfelület létrehozásával valósulhasson meg, akkor már megérte. A cél, hogy az embereknek alapvető igénye legyen arra, hogy az épületeket, tereket fák vegyék körbe, javítva az ott élők közérzetét, levegőjét, klímáját, egészségét."

Csatlakozzatok ti is a ReStore látogatóihoz és az App pontok beváltásával a faültetéshez. Minden látogatónk, aki a faültetés mellett dönt, az őszi ültetési szezon során telepített fákra rögítve 1-1 kis névtáblát kap köszönetképpen!

RESTORE NYITVATARTÁS: 

 Hétfő: 14:00 – 20:00 

 Kedd: 14:00 – 20:00 

 Szerda: 14:00 – 20:00 

 Csütörtök: 14:00 – 20:00 

 Péntek: 14:00 - 20:00 

 Szombat: 10:00 – 20:00 

 Vasárnap: zárva 

 

Gyűjtsd a pontokat, keresd a kedvezményes kuponokat az Appban!

Letöltöm a Westend Appot