Outfit kisokos: a tökéletes öv

Övünk elsődleges funkciója, hogy nadrágunkat rajtunk tartsa, másodlagosan pedig öltöztet minket. Nézzük hát mely nadrágszíjak dukálnak a különböző öltözetekhez. Válogatásunk segítségével könnyebb lesz megtalálni a kulcsdarabokat, és nem megy a praktikusság a stílusos megjelenés rovására sem. Lássuk, mik azok az alapvető tudnivalók, amelyek alapján érdemes elindulnod vásárolni:

Formális övek
A fekete és barna különböző árnyalataiban találhatjuk meg őket. Fontos az elején leszögezni, hogy amilyen színű a cipőnk, kötelező olyan színű övet viselnünk. A formális megjelenésnél ez egyenértékű alapszabály a gombok helyes használatával. Az ilyen nadrágszíj választásakor a 2.5 - 3.5cm szélességű az ajánlott. A vagány és hivalkodó övek helyett koncentráljunk a visszafogottabb darabokra, kövessük az elegáns vonalat. Végül pedig az sem árt, ha övcsatunk színe (arany, ezüst..) megegyezik ékszereink, mandzsettánk színével.

Hétköznapi övek
Az ilyen daraboknál már bátran szabadon engedhetjük fantáziánkat és választhatunk akár egy merészebb darabot is. Az 1.5 - 2.2cm szélességű nadrágszíjakat csak a "skinny" nadrágoknál alkalmazzuk. Az ettől szélesebb öveket bátran párosíthatjuk bármilyen nadrággal, legyen szó farmernadrágról, vagy rövidnadrágról. Az ilyen nadrágszíjak kiválasztásakor nem kell figyelnünk olyan részletekre, hogy megegyezik-e a cipőnk színével, vagy illik-e ékszereinkhez. Egyetlen kérdés merülhet fel egy "hétköznapi" öv vásárlásakor: "Át tud majd haladni a nadrághurkokon?"

Nadrágtartó
A nadrágok lecsúszása ellen folytatott háború másik alternatívája. Fontos: ha nadrágtartót szeretnénk viselni, akkor az övet hagyjuk otthon. Vagy egyik, vagy másik, egyszerre a kettőt sohasem. Természetesen a nadrágtartókat sem a cipőnkhöz választjuk. Ez esetben is bátran elengedhetjük fantáziánkat, hogy a végeredmény egy extravagáns, vintázs megjelenés legyen.