2017 trendjei: A cullote az új skinny

 

A culotte maga nem egy új keletű dolog, hiszen egykor francia úri viseletnek számított méghozzá a férfiak körében. Ma már persze több változáson is átment, de a fazon lényege, hogy magas derékkal és bővülő szárral rendelkezik, ezenkívül térdig vagy térd alá ér, lényegében az új halásznadrág, de mára már a hosszú fazonokat is nevezik így.

Ha nőiesen és elegánsan szeretnék viselni a darabot, akkor a legjobb ha magassarkúval párosítjuk, ha egy kicsit vagányabb összeállítást, akkor bátran választhatunk telitalpú cipőket is. Még sneakers-el is működhet, de akkor tényleg bátrabbnak kell lennünk, és jól meg kell választanunk a cipőt, és a nadrág hosszát is. Tavaszra a culottes tökéletesen párosítható balerina vagy mokaszinszerű cipőkkel, illetve a tavalyi év egyik nagy kedvencével a Birkenstock jellegű papucsokkal is, szóval egyetlen évadban sem kell a szekrényben hagynod ezt az univerzális ruhadarabot.

A rövidebb lábúaknak sem kell lemondaniuk erről a trendről, mivel magas dereka lévén nyújtja a lábat, így az alacsonyabbaknak is jó választás lehet. Persze ebben az esetben egy magassarkúval még optikailag javíthatjuk az összképet. Továbbá a széles-, illetve keskeny csípővel rendelkezők számára sem mellőzhető a darab, hiszen a homokóra alkatra formálja a testet, így a keskeny csípőjű hölgyeknek szélesebbnek tűnik majd, a széles csípőjűeknek pedig szépen kiemeli, és optikailag vékonyabbnak tűnik a derék is.

Télen szövetkabáttal, és vastag oversize pulcsikkal, vagy szűk, rövid fazonú kabátkákkal, blézerekkel hord. Nyáron remek választás hozzá a jól bevált crop top, de blúzokkal vagy maszkulin hatású ingekkel és zakókkal is remek outfitteket lehet belőle varázsolni, továbbá basic pólókkal és oversize pulcsikkal is jól működik.

Képek forrása: Pinterest