3+1 tipp a húsvéti menü megfűszerezéséhez

Kezd unalmassá válni a sonkatekercs és a francia sali? Íme pár egyszerű recept, amivel feldobhatod az ünnepi lakomát! A receptekhez szükséges alapanyagokat megtalálod a Sparban, Norbi Update-ben, vagy a DM és a Rossmann élelmiszeres polcain.

1.Curry-s tojáskrém
Klasszikus étel egy csipet pikantériával. A recept pofonegyszerű: 4 db főtt tojásnak kivesszük a sárgáját, összekeverjük 2-3 evőkanál joghurttal, fél kiskanál curry-vel, egy csipet őrölt köménnyel és egy kis kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd a felkockázott tojásfehérjét belekeverjük.

forrás: http://www.mindmegette.hu/curry-s-tojaskrem.recept/

 

 

2.Fürjtojássaláta eperrel és csírával
Egy könnyed, de tápláló napindító a locsolás, tojásfestés és egyéb családi program előtt. Az egyszemélyes tálhoz nem kell más, mint egy marék rukola, 3-4 főtt fürjtojás félbevágva, pár szem eper felkockázva. Erre kerül az öntet, ami olívaolajból, citromléből, a citrom reszelt héjából és egy csipet sóból tevődik össze, végül pedig mehet bele a csíra (búza, lucerna vagy akár retek).

forrás: http://www.mindmegette.hu/furjtojassalata-eperrel-es-csiraval.recept/

 

3.Húsgolyók sáfrányos mártogatóssal
Húsgolyóból ahány ember, annyiféle, úgyhogy azt rátok hagynánk, helyette nézzük a történet másik főszereplőjét, a szószt! A sáfrányt elkeverjük 1 evőkanál meleg vízzel. Serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a lisztet, enyhén megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, az alaplével és a tejjel. Hozzáadjuk a sáfrányt, közepes tűzön főzzük kb. 5 percig, és kész is!

forrás: http://www.mindmegette.hu/husgomboc-safranyos-martogatossal.recept/

+1.Kókusztejes tojáslikőr
A sok tennivaló mellett a pihenésnek sem árt helyet adni, amihez kiváló partner az alábbi koktél!
5 tojássárgáját keverj össze 10 dkg cukorral fehéredésig! Emellett 4 dl tejszínt, ugyanennyi kókusztejet egy vaníliarúd kikapart belsejével együtt kezdj el melegíteni egy lábosban (ne forrald fel)! A meleg folyadék felét folyamatosan kevergetve, vékony sugárban öntsd a tojássárgájához, majd az egész mehet vissza az edénybe, és főzd tovább 3-4 percig (most se forrald fel, mert kicsapódik a tojás)! Végül ízesítsd egy csipetnyi sóval és alkohollal (whiskey, rum vagy vodka), majd kínáld hűsen!

forrás: http://www.mindmegette.hu/kokusztejes-tojaslikor.recept/