Farmer kalauz 1. – A farmering

Valószínűleg nincsen ember a Földön, akinek nincsen legalább egy farmer ruhadarabja, hiszen bátran mondhatjuk: a farmer örök. Bár a 19. század végén, Levi, az ügyes kereskedő biztosan nem gondolta volna, hogy a sátoranyagból varrt és indigóval festett ruha, melyet az aranyásóknak, bányászoknak és cowboyoknak készített a tartósság jegyében, ekkora karriert fog befutni.

A farmer az 50-es években a lázadás szimbóluma volt, a filmvászon rosszfiúi is ezt viselték: Marlon Brando, James Dean és persze Elvis Presley. Azt mondják, a farmer soha nem megy ki a divatból, és az elmúlt évtizedek erre nem is cáfoltak rá.

Kezdjük a kalauzolást, az egyik alapdarabbal: a farmeringgel!

A farmeringet az alkalomtól és a kedvedtől függően, bárhogyan hordhatod. Ha kiemelnéd nőies derekadat, akkor begombolva, egy magasított derekú szoknyával és magas sarkú cipővel, tökéletes hatást nyújt. Vagy vedd lazára: köss rá csomót, bújj bele egy mintás nadrágba és egy tornacipőbe!

Hűvösebb nyári napokon, a farmering lehet egy plusz réteg a felsőd felett. Ha viszont tombol a kánikula, akkor válassz egy hosszított fazont, és irány a strand!

Koptatott farmering: Gas

Kötött mintás bő nadrág: Scotch&Soda

Pókos fülbevaló: Bijou Brigitte

Napszemüveg: Bijou Brigitte

Kék táska: Gas