Fürdőruha kalauz - mit viselj a strandon, ha alma vagy körte alakod van?

A testpozitív szemlélet – melyet mi is magunkénak érzünk – azt mondja: Vedd csak fel a bikinidet, és máris kész a bikini body! Az a fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, pontosabban a fürdőruhádban.

Ha mégis tájékozódnál, mielőtt beleveted magad a fürdőruha vásárlásba, akkor ebben a kétrészes cikksorozatban eláruljuk, hogy melyek azok a fazonok, melyekkel idén tutira nem lősz mellé. Ha nem vagy biztos benne, hogy az alkatodhoz milyen fazon passzol leginkább, akkor íme pár igazodási pont.

1.      Mit viselj, ha alma alkatú vagy?

Az alma alkatú lányok bátran mutassák meg csodaszép dekoltázsukat és vékony lábaikat. Idén reneszánszát éli az egyrészes fürdőruha, melyet az extra mély kivágások varázsolnak még szexibbé!

Az alakformáló fürdőruhák leszorítják a hasat, kiemelik a derekat és hangsúlyozzák a vállak és a mellek kerekdedségét, így ez is telitalálat lehet számodra.

Ha kétrészesben hódítanál, akkor válassz magasított derekú alsót, mely az 50-es évekből köszön vissza, de egyáltalán nem „nagyis”, hiszen a legtöbb modellt feldobják valami extra kiegészítővel.

2.      Mi áll jól a körte alkatú hölgyeknek?

Vékony derék, lapos has és hibátlan felsőtest. Ezeket hangsúlyozd, ha fürdőruhát választasz. A bikini alsó része legyen szinte semleges, akár egyszínű. A felsőrész pedig különlegesebb, ami vonzza a tekintetet. Idén divat a fodor, hódítanak a pöttyök, minden mennyiségben. A megkötős haspólók csomói megjelennek a bikini felsőkön is. Jó választás lehet, az idén szintén divatos aszimmetrikus felsőrész is.

Sophie sportos alkatához remekül illik az egyrészes dressz, ami az idei nyár nagy slágere, a magas derekú alsók mellett. A szűk anyag formál, a felvágott fazon és a mell alatti öv pedig a derekát és a nőiességét hangsúlyozza.

+1 tipp - vízparton is csinosan: bármilyen fürdőruhát fel lehet dobni kiegészítőkkel. a hosszú kimono például egy nagyon stílusos, must have darab.

A cikk folytatásában a homokóra és a téglalap/fiús alkatú hölgyeknek/lányoknak ajánlott idei fürdőruha trendeket mutatjuk be!