Harisnya kisokos

 

 

Bosszantó, amikor egy használat után már dobhatod is ki a szebbnél-szebb harisnyáidat, majd újakat vehetsz, hiszen hipp-hopp elszakad, felszalad vagy megnyúlik. Ha belegondolsz, erre egy kisebb vagyont elköltesz, mégsem tudod a megoldást, hogy hogyan vigyázz jobban a harisnyáidra. Amikor megvan a baj, akkor már tudjuk a körömlakkos trükköt, de szerencsére van megoldás a megelőzésre is! Lássuk, mik ezek!

Mosd ki, mielőtt felveszed
Lehet, hogy néhány ruhadarabot egyébként is kimosol, mielőtt felveszed, a harisnyának ez nem csak higiéniai szempontból tesz jót, de a rugalmasságán is javít.
Fontos, hogy ha mosógépbe teszed, akkor használj egy zsákot (vagy egy régi párnahuzatot), és abban mosd a harisnyáidat, így elkerülheted, hogy mosás közben megnyúljon, megtekeredjen vagy sérüljön a vékony anyag.

Tipp: Az is elég, ha hideg vízbe áztatod, majd lógatva szárítod, azaz a szárítógépet is kerüld vele!


Tedd őket a fagyasztóba
Elsőre furcsának hangzik, hogy miért tennéd a harisnyádat a fagyasztóba, mégis hatásos, legalábbis többeknek már bevált, érdemes egyszer kipróbálni.
Vedd ki a csomagból a harisnyádat, áztasd hideg vízbe, majd tedd be egy zsákba vagy zacskóba és mehet 24 órára a fagyasztóba.
Figyelj, nehogy otthagyd a harisnyákat, elég neki egy nap.
Miután kivetted őket, hagyd, hogy magától olvadjon ki, szárítsd meg, így a következő viseléskor rugalmasabb lesz az anyag.


Nem mindegy, hogyan veszed fel
Ha általában nagy sietségben, gyorsan veszed fel a harisnyádat, van, hogy belekapsz és már a körmöddel vagy az ékszereiddel azelőtt megsérted az anyagot, hogy felvetted volna azt.
Mindenek előtt fontos, hogy a harisnyát csak akkor vedd fel, amikor már teljesen beszívta a testápolót a bőröd, hiszen így elkerülheted, hogy odaragadjon vagy túlságosan megnyúljon az anyag.

Tipp: A harisnyát mindig lassan, fokozatosan vedd fel és ne nyújtsd túl, hiszen ettől elveszíti a rugalmasságát.


Hajlakkot rá
Amikor sikeresen felvetted a harisnyát, akkor szuper, ha befújod az egészet hajlakkal.
Elég viccesen hangzik, de hidd el beválik. Fújd végig elől, hátul, majd a lábfejeknél is, és várd meg, hogy megszáradjon. Ez megerősíti a harisnya szálait és védi a kisebb szakadások vagy felfutások ellen.

Válaszd a minőséget
Biztosan te is vettél már vészhelyzetben, a nagy sietségben párszáz forintért harisnyát, ez akkor biztosan életet mentett. Hosszútávon azonban azt javasoljuk, hogy válassz minőségibb darabokat, ezek, ha jól vigyázol rájuk, akkor tovább tartanak majd.

Tipp: A lábujjaknál és a csípőnél megerősített darabok is segítenek abban, hogy rugalmasabb és tartósabb legyen a harisnyád. Alapvető, de az is fontos, hogy a megfelelő méretet vásárold, azaz kísérletezz egy kicsit, és ha egy márka vagy fazon bevált, akkor ragaszkodj ahhoz!