Hosszú láb, hosszú farmer? Mi a megoldás?

Hosszúlábúként folyamatos problémám akad a farmervásárlással. Szerencsére néhány márka már gondol sorstársaimra is, és derékméret, illetve lábhosszúság szerint méretezi be nadrágjait. Ilyen például a H&M és a Levi’s. Ezekben az üzletekben minden színben és fazonban fellelhető a hőn áhított hosszú szárú farmer.


De mi a megoldás akkor, ha ezekben az üzletekben nem találunk ízlésünknek és magasságunknak megfelelő nadrágot? A megoldás egyszerű! Csináld magad!


Íme két szuper tipp arra, hogyan készíts megfelelő hosszúságú farmert magadnak!

 

1. Rojtozd ki

    A nadrág szárán a varrást bontsd ki, majd vasald ki, hogy a visszahajtott anyag kiegyenesedjen. Ezután kezd el felfelé centinként bevagdosni farmered, majd egy citromhéjreszelő segítségével rojtozd ki az 1 cm vastagságú kis hasábokat. Ezzel a kreatív megoldással, 1-2 cm-t tudunk hozzátoldani a kiszemelt farmerhez.

2. Varrj rá egy másik anyagot

    Ha nagyon tetszik a farmer, de egyszerűen nem elég hosszú akkor varrj hozzá egy másik anyagot! Mérd le, hogy kb. mennyivel szeretnéd hosszabbra a farmert. Ezután mérd meg a farmer szárának belső kerületét, majd egy azzal megegyző hosszúságú, valamint megfelelő szélességű anyagot vágj le és varrd össze a 2 végét. Ezt követően varrd hozzá kívülről vagy belülről az anyagot a farmerhez.