Hűsítő tea, ami tele van szétpukkanó gyümölcsgyöngyökkel?

Télen egy forró tea mellett világmegváltó beszélgetéseket folytatni igazi feltöltődés. De, hogyan lehetne ezt tavasszal, nyáron is élvezni, anélkül, hogy nem izzadunk le minden korty tea után?! Az OXO Bubble tea-nél ez lehetséges, ráadásul a WestEndben két helyen is elérhető ez az élmény.

Utazzunk picit vissza az időben, hogy megtudjuk mi is ez az OXO bubble tea?!

A nyolcvanas években, egy tajvani férfi hűtött gyümölcsteáival mutatkozott be a teapiacon, melybe tápiókagyöngyöket kevert, amik leülepedtek az átlátszó pohár aljára. A bubble tea elnevezés nem a pohár alján levő tápiókagyöngyökből ered, hanem a tea tetején képződő habból, ami a keveréskor keletkező buborékokból képződik.

Na, de mi ez a tápiókagyöngy?!

Brazília északi részéből származik, és ma már az egész világon termesztik. Pukkantgatunk műanyag zacskót, növénytermést, rágógumit, és most már tápiókagyöngyöt is, mert nincs jobb érzés annál, amikor a szádban egy apró golyócska hirtelen szétpattan, és a szád megtelik gyümölcslével.

Milyen összetevőkből áll? Laktózérzékenyek is ihatják?

Az OXO Bubble teája minőségi zöld jázminteából és Rooibos teából készül. A forró teába jeget tesznek, majd a vevő kérése alapján az eladó elkészíti a gyümölcsös, krémes vagy gyümölcsös-krémes változatot. Ehhez gyümölcsszörpöket vagy krémesítő (laktózmentes) porokat használ. Végül az italba belekerül a hagyományos tápiókagyöngy, ízesített zselé (nem vegyi anyag, hanem tiszta, természetes termék, melyet számos országban édességéként fogyasztanak) vagy szétpattanó golyócskák.

Tehát, akinek a jegeskávé nem csúszik, és az eddig ismert jegesteából sem kér, annak az OXO Bubble tea lesz a társa: reggeli frissítőnek a munkába menet, vagy egy meleg napon a szomjoltója a világmegváltó beszélgetés közben.