Ínycsiklandozó utazás gasztroszekciónknál


Maguro
A távol-keleti gasztronómia ikonikus és legnagyobb népszerűségnek örvendő sajátja, a sushi.  A főzve elkészített ecetes rizsnek rengeteg változata van – így a Maguroban is könnyű a bőség zavarában szenvedni, ha az algába tekert makik és nigirik közül szeretnénk válogatni. Kötelező azonban eloszlatni egy hatalmas sztereotípiát: a sushi nem egyszerűen nyers hal.  A Maguro avokádós sushiját öröm lesz fogyasztani a tavaszi hangulat mellé.

 

Jack’s Burger
Hello USA! A tengeren túlon divatos ételek fogyasztásának, már az amerikai gasztrokultúrától keletre is nagy hagyománya lett. A Jack látványburgerezőjében a szemünk láttára készítik el nekünk a fish & chipset, lazac- és mangalicaburgereket, a hot-dogot és megannyi más grillt, miközben egy bostoni baseball stadion büféjében érezzük magunkat – azzal a különbséggel, hogy a kínálat a sokszorosa. A Jack’s Burgerben – látványkonyháról lévén szó – nem pusztán az ízek, de az illatok megrögzött kedvelői is otthonra találnak. Ráadásul, még egy pofa sört is ihatunk!

 

 


TGI Friday’s
Alan Stillman a hippi-korszak hajnalán, az egyik létező legjobb dolgot tette, amikor 1965-ben megnyitotta az első TGI Friday’s-t az Első sugárút és a 63. sarkán, New Yorkban.  Az étterem menüjének palettáján óriási az átmenet étel és étel közt. A Friday’s az egészségesen étkezőknek is alternatívát nyújt, többek közt leveseivel, sült mozzarellájával, de „húst-hússal” elvet vallók is örömüket lelhetik a hely részletgazdagságában. Budapest-szerte a legnagyobb steakeket találhatjuk itt, kevés, vagy rengeteg szafttal, ízlésünk szerint átsütve. A New York Strip Steaket, minimum egyszer az életben nem megkóstolni, szinte bűn.

 

 

 

A WOK n’ GO ételei garanciát jelentenek az autentikus nagyvárosi életérzésre. Az étteremlánc gyorsaságában és – a szó pozitív értelmében vett - egyszerűségében különbözik a listán szereplő többi helytől. Elsőként a köretek permutációiból, rizsből és tésztából választhatunk, majd a bő skálájú összetevőkből, amelyek a wok savát-borsát képzik majd. Utolsó simításként pedig azt kell eldöntenünk, hogy melyik pikáns szósz ízvilága tegye pikánssá, vagy pokolivá – szintén a szó jó értelmében – estebédünket. Fizetés után a kezünkben a rendelésünkkel indulhatunk útnak, hogy ahol kedvünk tartja, elfogyaszthassunk a város legjobb cukkinis csirkéjét. Természetesen, megtehetjük ezt helyben is.

 

Nordsee
Tekintve, hogy a legegészségesebb ételeknek a csirkét, zöldségeket és a halat tartják, nem véletlen, hogy utóbbival foglaljuk keretbe kedvenc stációinkat, az aluljárószint végéről.
Szendvicsek, meleg fogások, gourmet falatok. A Nordsee a tengeri gyömölcsök és a német professzionalizmus zsenialitásainak egyvelege, legyen szó akár egy mentőszendvicsről, akár egy kiadós tengeri fogásról. A Nordsee a pár éve divatossá vált gluténmentesség jegyében is készít szendvicseket, snackeket, köreteket, így emelve a halas fogások alapjáraton is egészséges mivoltát a duplájára. Érdemes azonban a Nordsee esetében a meleg ételeket előnyben részesíteni, hiszen képtelenség csalódni egy mediterrán cápaharcsa-filében, vagy egy latin kerti bulit idéző fűszeres ráknyársban.