Kapcsolódj ki a WestEnd könyvesboltjaival idén tavasszal is!

img

Nincs is jobb dolog annál, mint mikor izgalmas kalandokat élhetsz át az olvasásnak köszönhetően. Íme három olyan darab, amitől nem tarthat vissza az egyre jobb idő, inkább vidd magaddal a szabadba is!

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni. 

A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd - amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább.

Ebben a könyvben szeretném végigvezetni az olvasót egy transzgenerációs önismereti úton, hogy saját életében tetten érhesse és helyrehozhassa a múltból megörökölt negatív érzelmi viszonyulásokat és viselkedési mintákat.

A könyv megvásárolható a Libri üzleteiben.

 J.K. Rowling: Grindelwald Bűntettei Az eredeti forgatókönyv

Az írónő második eredeti forgatókönyve olyan meglepő adalékokkal szolgál a Harry Potter-történetekhez, amelyek minden bizonnyal nagy örömet szereznek a rajongóknak.

A Legendás állatok és megfigyelésük végén Göthe Salmander közreműködésével sikerül New Yorkban letartóztatni Gellert Grindelwaldot, de a nagy hatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból.

Albus Dumbledore volt roxforti tanítványa, Göthe segítségét kéri.

A magizoológus ezúttal is igent mond, nem sejtve, milyen veszélyes vállalkozás részese lesz. A mind megosztottabb varázsvilágban zajló események a legközelebbi barátok és családtagok egymás iránti hűségét és szeretetét is próbára teszik.

A kötet megvásárolható az Alexandra Könyvszalonban.

Ivan Wernisch: Út Asgábádba

A Franz Kafka-díjas Ivan Wernisch (1942) az egyik legjelentősebb cseh költő.

A kilencvenes években megújuló költészetében a költői szabadság és a függetlenség mellett tett hitet. Az Út Asgábádba című könyve ennek megfelelően változatos műfajokat vonultat fel: a kötet költői anekdoták, mondókák, abszurd prózaversek, kifordított történelmi parafrázisok virtuóz gyűjteménye, amiben a lehető legkülönbözőbb nyelvi rétegek, stílusok és korok idéződnek meg.

Az Út Asgábádba költői légifelvétel egy pusztuló világról, ahol nem csak az országok, hanem a valóság és a képzelet határa is folyamatosan változik.

A könyv megvásárolható a Libri üzleteiben.