Könyvek Diadalíve - 2. hétvége programajánlóTovábbi programokkal várunk benneteket a Könyvek Diadalíve második hétvégéjén. Irány a WestEnd!

Az irodalom jegyében zajló sorozat keretein belül a családias hangulat és az érdekes témák továbbra is garantáltak.


Péntek:

A programok már péntek délután 2-kor kezdeték veszik. Elsőként Hegedüs Sándor gondolatait hallhatják a kilátogatók a Nem úrinőnek való – Egy selyemfiú élettörténete című műről. A könyv tabukat döntögető témája miatt olyan megközelítésből is ízelítőt kaphatunk egy többség számára ismeretlen világról, amelyről nem minden nap kapunk impulzusokat.

Ezt követően Tóth Gábor Ákos világosítja fel a pénteki vendégkört egy komoly hangvételt igénylő témáról, a könyve tükrében. 80/20 – A Pareto elv újraértelmezése.

Délután 4-től kicsit könnyedebb vizekre evezünk. A Bunkerrajzoló című zenés életrekonstrukcióról Szabó Tibor Benjámin beszélget az alkotókkal, a Vad Fruttik dalszerzőjével, Likó Marcellel és a József Attila díjas íróval, Géczi Jánossal.

5 órától mindenkit visszarepítünk kicsit a 60-as – 70-es évekbe. Horváth Gergely író és rádiós-műsorvezető azt boncolgatja majd, hogy John Lennon hogyan csinált slágert a posztmodernből, hogy kidobható-e a léggitár, hogy milyen impulzusokat képes adni az örökzöld Highway to Hell és hogy mi az összefüggés a rock n’ roll és Krisztus közt. Kihagythatatlan!

A nap zárásaként 6 órától Turczi István világít rá az összefüggésre zene és tánc közt.


Szombat:

A szombati napon korán kilátogatók és a kicsik járhatnak jól. 10-től a Katica-Könyv-Műhely bábelőadását láthatjuk Molliról és Milóról, a két szeleburdi manóról.

11 órától Sebő Ferenc és muzsikus társai adnak ízelítőt a SEBŐ 70 elnevezésű hangos könyvből.

14 órától a gyermekirodalmon lesz a hangsúly. A klasszirodalom remekírói azt próbálják majd megfejteni egy beszélgetés keretében Kozma Réka szerkesztővel, hogy mitől is lesz egy mese a gyermekek számára befogadható, majd kedvenc. A meghívott vendégek nem mások, mint Lovranits Júlia Villő, K. László Szilvia és Kozári Dorka.

A Könyvek Diadalívén 3 órától a Fiatal Írók Szövetségének első könyves szerzői is tiszteletüket teszik egy felolvasás keretein belül. A felolvasáson Horváth Veronika, Szerényi Szabolcs és Kulcsár Árpád lesznek a fő attrakció.

5-től továbbra is a Fiatal Írók Szövetsége lesz a középpontban. A Minerva kritikai és tudományos sorozat bemutatójának keretein belül olyan témákkal érintkezhetnek a kilátogatók, mint a Holokauszt, vagy éppen a Reformáció.

A napot az egyik legjobban várt beszélgetés zárja majd: Szélesi Sándor Kincsem című regényéről Kozma Réka beszélget.


Vasárnap:

A hét utolsó napján is kijut majd a jóból a WestEndben. 2-től Garabonci Gréti, a boszorkány darab csalhat mosolyt a gyermeki arcokra, köszönhetően Csépai Eszter játékos-éneklős varázslatának.

3 órától ismét első könyves szerzők mutatkoznak majd be. Ezúttal Makai Máté, Gál Soma, valamint Csombor Rita.

A hétvége elbúcsúztatása gyanánt igazán kitesz majd magáért a Könyvek Diadalíve. A Fiatal Írók Szövetségének műfordítói, a Horizontok című művet mutatják be, majd behatóbban is taglalják az alkotást, egy beszélgetés keretein belül.