Könyvek Diadalíve - 3. hétvége programajánlóA Könyvek Diadalíve a végéhez közeledik. A harmadik hétvégén is vár benneteket a WestEnd, hogy belelássatok a kortárs magyar művészet egyik leginkább felszálló ágú irányzatába, az irodalomba!

Íme, a legjobb programok:

Péntek:

3 órától, a kilátogatók számára kiderülhet, hogy van-e még esélyük valóra váltani álmaikat és befuthatnak-e az irodalmi pályán. Dr. Dolinay Tamás szerző és unokája, Dolinay Eszter csatlakozik Polivoda Júliához. Vajon az írói véna anyatejjel érkezik, vagy tanulható dologról van szó? Derítsük ki együtt!

4 órától Szentesi Éva fog kezébe tollat. Most kivételesen nem azért, hogy megírjon egy új könyvet, hanem hogy dedikálhassa legfrissebb szerzeményét. A könyv egyes részleteibe is bepillantást nyerhetünk, Jordán Adél színművész narrálásával.

Reméljük, hogy 5 órától mindenki ellazul, hogy átélhesse azt a könnyed profizmust, amely a slam poetryben rejlik. A Reposzt sorozat szerkesztője, Eszterág Ildikó beszélget majd Gábor Tamás Indianával, Pion Istvánnal és Kemény Zsófival. Tudd meg mi van a szlemmerségen innen és túl. A témában érdeklődőknek és későbbi érdeklődőknek is kötelező program.

A napot a Scolar Live szerzői zárják a színpadon, Czinki Ferencet, Herczeg Szonját és Ferencz Mónikát este 6 és 7 között elcsíphetitek a színpadon.


Szombat:

Szombaton már kettőtől elkezdődnek a jobbnál-jobb események, így érdemes ebéd után egyből a WestEnd felé venni az irányt, vagy bölcs módon akár a WestEndben ebédelni. A szombati paletta:

A nap kezdéseként On Sai is tiszteletét teszi a WestEndben, hogy elmélkedhessünk kicsit az életbölcsességekről és a fantasztikumról. Vajon hol a határvonal? A Szivárgó sötétség sorozat szerzője megmondja Moskát Anitának. Ne maradj le róla!

3-tól Lesi Zoltáné a terep, könyve interaktív bemutatóján. Szekeres Nikoletta megpróbál majd mindent kihúzni belőle Kartonról és Matildról, a zombimentőkről.

4 és 5 óra között annak lehetünk fültanúi, hogy milyenek a mindennapok a műfordítás világában. A modern, globalizálódott világban filmet szinte már mindenki eredeti nyelven néz, a könyvekkel azonban más a helyzet. Vagy mégsem? Élvezzétek Nádasdy Ádám, Mesterházi Mónika és Gerevich András szavait.

5 órától Lakatos István és Oravecz Gergely lesz segítségére azoknak, akik újra el szeretnének merülni a képregények birodalmában. A képregények nagyon hosszú múltra tekintenek vissza. Comic book fanatikusoknak kötelező program.

A szombatot, az Olvasás Éjszakájának ünnepélyes megnyitója zárja.

Vasárnap:

Kezdjétek korán a vasárnapot, hogy kiérjetek kora délután a WestEndbe, ugyanis vár rátok a rock n’ roll.

A halhatatlanok, vagyis a Rolling Stones rocktörténetéről Jávorszky Béla Szilárd okítja a kilátogatókat. Kötelező hatvan perc.

Jó hír a futball fanatikusoknak! A hazánkban is az egyik legnépszerűbb csapatnak számító Barcelona, az elmúlt 10-11 év messze legeredményesebb csapata. A katalánok forradalmasították a futballt és sikert sikerre halmoztak. Elhiszik magukról, hogy ők több mint egy klub! Várunk titeket a Magyarok a Barcáért filmvetítésen.

A rock n’ roll és a foci után még több kiváló program vár majd rátok, ám a nap zárását sem érdemes kihagyni.

A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb alakja Nyáry Krisztián, aki Szegő Jánossal azt boncolgatja majd, hogy Arany Jánosnak és kortársainak milyen volt a magánélete.