Könyvek Diadalíve - 4. hétvége programajánlóVasárnap véget ér a Könyvek Diadalíve. Az elmúlt három hétvégén számtalan érdekes programmal jelentkeztünk, a csattanó azonban még hátra van. A fináléra tekintettel, már csütörtökön elkezdjük boncolgatni az irodalmat, még egyszer, utoljára.

A hosszú hétvége legjei:

Csütörtök

Délután 5-kor Jaffa Bódi Attila könyvbemutatóján vehetünk részt, amelyen közelebbről is megismerhetjük mind az írói szándékot, mind egy kicsit a tartalmat is, a Lázadni veletek akartam című művét illetően.


Péntek

Délután 2-től a Trivium Kiadó könyveiben és íróiban lelhetjük örömünket, a délelőtt pedig igazi csemege lesz a női nem számára, ugyanis egy romantikus regényről, egészen pontosan a Szulejmán sorozatról Oláh Andrea, Nagy Marietta és Sipos Kata értekezik majd.

4-től, egy rendkívül érdekes téma bontakozik majd ki a színpadon. A lidérces éjszakák és rémálmok gyakoribbak a társadalomban, mint sokan gondolnák. Kellemes álom és érdektelen, nyakatekert is létezik, egy azonban közös minden típusban: van jelentésük! Fejtsünk álmokat Tar Ildikóval!

5-től a futball szerelmeseinek kedvez a programfüzet. Lakat T. Károly kéz a kézben ül színpadra az élő legendával, Göröcs Jánossal, akikhez csatlakozik Dénes Tamás futballtörténész is. A régi szép idők focijáról élmény lesz hallani és látni is, ugyanis a beszélgetés vetítéssel egybekötött lesz.

A napot egy kis kortárs fantasyvel és a PROLÓGUS bloggereivel zárjuk.

Szombat:

Te vagy a fidget spinner királya? Mutasd meg délben a bajnokságon!

Fél 2-től fél 3-ig szabadon pallérozódhatnak a könyvmolyok Gulyás Péter és Cselenyák Imre gondolataiból. A szerzőkkel Róbert Katalin beszélget majd.

Délután 3-tól jönnek a versek, méghozzá szódával. A Magyar Írószövetség irodalmi talk showján nem kisebb alakok lesznek majd kelen, mint József Attila díjas Szálinger Balázs, valamint Lázár Balázs színművész, költő.

A Magyar Írószövetség szinte végig elfoglalja majd a színpadot a nap hátra lévő részében, érkezik majd Kende Kata, Pósa Zoltán, sőt, egy remek pódiumműsor keretében élőben is megcsodálhatjuk Farkas Wellmann Endre és Marcsák Gergely tehetségét.

Vasárnap:

2-től a krétarajzok izgalmas világába nyerhetnek bepillantást kicsik és nagyok egyaránt. A Könyvek Diadalívének utolsó napja, kicsit komolyabb hangvétellel gördül majd tovább.

3-tól a József Attila-díjas Rózsássy Barbara Erős Kinga kritikussal vitatja meg a kortárs művészet vonatkozásait, Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek is hozzászólnak a témához.

4-től, az előző naphoz hasonlóan a Magyar Írószövetségé lesz a rivaldafény. Zenés irodalmi műsorban is lehet részünk az utolsó napon. Berta Zsolt, Papp Dénes, Ferdinandy György és Mile Zsigmond társaságában pedig Zsille Gábor moderál a színpadon.

6-tól, a Könyvek Diadalívét Hlavacska András és Vincze Ferenc zárják, a Napkút Kiadó világirodalomba bekerülő könyvsorozatának bemutatóján.