Könyvek diadalíve - programajánlóSzeptember első hétvégéjén végre elstartol a Könyvek Diadalíve, egy hónapos irodalmi programsorozat a WestEndben!

Már a bemelegítő hétvégén a közepébe csapunk, és izgalmas programokkal várunk a Millenium udvaron, a szökőkútnál.


Péntek:

Este fél 6-kor a világ legnagyobb könyvéről nézhettek meg egy rövidfilmet, ezután 6 órakor elkezdődik az ünnepélyes megnyitó, melyen részt vesz Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója; Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke; Lafferton Kálmán, a Supka Géza Alapítvány elnöke; Péterfy Gergely, a MKKE igazgatója; Szabó Tibor Benjámin projektmenedzser.


Szombat:

Megpróbáltuk, de a szombati programokból hiába próbáltunk, nem tudunk egyetlen programot kiemelni, hiszen az összes kihagyhatatlan.

3 órakor a családoké a Millenium udvar, Erdős Virág, József Attila-díjas magyar költő- és írónőnk tart kicsiknek és nagyoknak vidám programot, hogy könnyebben menjen a szorzótábla!

4 órakor beszélgetés kezdődik Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal, A Taligás című regényről. A mű krimibe illő nyomozás a szegedi boszorkányperekről, ugyanakkor mágikus realista utazás az emberi lélek kiismerhetetlen tájain. Megrázó és megejtő látomás a szorongásról és a szenvedélyről.

5 órától Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva, az író házaspár mesélnek mindennapjaikról.

Ha azt mondjuk Festői szerelmek, ugye már tudjátok kire gondolunk?
Nyáry Krisztián, író, irodalomtörténész előadása Mády-Szabó Eszter csellóművész kalauzolásával: hogyan éltek híres festőink, kiket látunk a vásznaikon, s kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak a magyar művészetre? A 6 órakor kezdődő programon kötelezően ajánlott a megjelenés! ;)


Vasárnap:


A vasárnap egy olyan programmal indul, amelyben mindenki megtalálja az érdelődésének megfelelő elemet! Legyél akár kutyás, könyvmoly vagy kisgyermekes, itt a helyed 3 órakor!
Felolvasás, versírás, rajzolás, meglepetések Király Leventével, Lakatos Leventével és Tomóval, Pásztohy Pankával, Igor Lazinnal és Csapody Kingával, továbbá Szekszer Barbara terápiás segítőkutya-felvezetővel (Neo Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület) és Napsival, a terápiás segítőkutyával.

5 órától Vámos Miklóssal beszélgetünk, életről, halálról, könyvekről, családról.

6 órától újra egy olyan program következik, amire minden korosztályt várunk! Itt lesz Kemény István, Szirmai Ágnes és lányuk a Kemény Zsófi. Kifaggatjuk őket, milyen egy vérbeli művész család élete.

Reméljük meghoztuk kedveteket, és nálunk töltitek a hétvégét!