Sör-mennyország a WestEnd Szurkolói Teraszon

Június 14. és július 15. között Fociőrültek Westiválja a WestEnd Millennium tetőkertben, ahol a foci mellett a meccsnézés elengedhetetlen kelléke, a sör is kiemelt szerephez jut, méghozzá két színvonalas sörfesztivál formájában, melyek a vb ideje alatt egymásnak adják majd a kilincset.

 

Június 14. és június 29. között a cseh söröké a főszerep, június 30-tól július 15-ig pedig a német italok veszik át a terepet, különleges és Magyarországon ritkán kóstolható márkákkal a csapoknál!

XI. Budapesti Cseh Sörfesztivál - június 14. - június 29.

Immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Cseh Sörfesztivál, melynek főszervezője Martin Imre és a Ferdinánd Monarchia Étterem & Cseh sörház.

A rendezvény célja a sörkülönlegességek mellett a cseh kultúra, gasztronómia és idegenforgalom népszerűsítése hazánkban valamint a „vendégország” intézményén keresztül a magyar illetve egy harmadik ország söreit is bemutatni.

Első alkalom lesz a sörfesztivál történetében, hogy a cseh craft sörök is hangsúlyosan képviseltetik magukat. Így belekóstolhatunk a ma trendinek számító ale-ek, IPA-k és stoutok világába is. 15 faházban több mint 100 féle cseh sört kóstolhatnak meg a sörbarátok és a focirajongók.

A foci vb-hez kapcsolódva csocsóval is szórakoztatják magukat a vendégek, valamint olyan sörös programok is terítékre kerülnek, mint a sör-quiz, sörtörténeti előadás, egyedi sörkóstoló a sörmesterrel, sörfelismerő verseny, sörivó és söröskorsó tartó verseny.

A cseh sörfesztiválról ide kattintva tudhattok meg még több részletet.

II. Budapesti Német Sörfesztivál - június 30.-július 15.

A Serfőző által szervezett II. Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi- , kisüzemi- és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetőség megízlelni. Számos olyan sörrel lehet majd találkozni a rendezvényen, melyeket Magyarországon ezeddig csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem lehetett megkóstolni. A sörök mellett pedig egyéb bajor malátaital különlegességek is bemutatkoznak majd.

A sörök és egyéb italok mellett az ételkínálat is kifejezetten a német gasztronómiához és a sörökhöz kapcsolódik. Kultúrtörténti adalékokkal pedig Katona Csaba, az MTA történésze szolgál majd: a ”sörtörténész” a rendezvény közben több alkalommal vidám előadást tart a német sörök történetéről, valamint az 502 éves német sörtisztasági törvényről. Mindemellett sörkostólókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére is számíthatnak az érdeklődők.

A német sörfesztiválról ide kattintva tudhattok meg még több részletet.

A sörfesztiválok a Fociőrültek Westiváljával együtt a vb ideje alatt - június 29. kivételével - minden nap 12:00 és 01:00 között látogathatók.

A belépés ingyenes!

Június 29-én a rendezvény a helyszín átépítése miatt zárva tart.