Védd a hajad a káros sugaraktól!

Könnyen búcsút inthetsz fényes fürtjeidnek, ha nyáron nem fektetsz kellő időt és energiát a hajápolásba, akár strandolás vagy egy hosszabb séta alkalmával. Az erős napsugárzás nagymértékben károsítja a hajszálak szerkezetét. Az ultraviola sugarak hatására a haj kifakul, veszít a csillogásából és a rugalmasságából, kiszárad és töredezetté válik. Vigyázz! A folyamatot súlyosbítja, ha a hajad vizes, hiszen a vízcseppek koncentráltan gyűjtik össze a nap sugarait, így dupla veszélynek van kitéve a hajkoronád.

Ha festett vagy dauerolt a hajad, fokozottabb védelemre lesz szükséged, így mindenképpen festett hajra való ápolókkal védekezz! Fejbőröd a hőségben könnyen kiszáradhat, független attól, hogy festett e vagy sem, ezzel egy intenzív zsírosodást idézhetsz elő, ettől a hajad rátapad a fejbőrödre, a szabad légzésben gátolja, így még a korpásodás folyamata is beindulhat.

Miután már megtaláltuk a tökéletes napvédő krémeket, (ha lemaradtál volna, katt IDE) most felkutatjuk a legjobb hajvédőket, kondicionálókat és mindent, amivel a melegebb hónapok alatt karbantartható a hajkorona. Az első és legfontosabb szempont a hajadnak az extra hidratálás. Nyáron az erős napfény és a tenger sós vize is szárítja a hajad, ezért fontos, hogy olyan ápolókat válassz, amik inkább nedvességgel táplálják a hajad, az olajosabb termékeket pedig hagyd a hideg időre! Az ápoló hatását fokozhatod, ha a kondicionálót hosszabb ideig hagyod tincseiden a megszokottnál. Ha a medencében pancsolsz, érdemes olyan terméket választanod, ami nem csak véd az UV sugárzások ellen, de nem szükséges kiöblíteni sem, így közvetlen óvja a sörényed a száradástól és színének fakulásától.

üzletek:

GOSH
Kiehl’s
LUSH
L’OCCITANE
Douglas
Rossmann
Dm
THE BODY SHOP
Yves Rocher