WestEnd Vevőkör

img

A WestEnd Vevőkör a ház fogyasztóvédelmi pontja. Fogyasztóvédelmi szakemberek segítségével szeretnénk elérni, hogy a reklamációt ne házon kívül, telefonálgatással, levelezéssel, a hatóságok segítségével kelljen elintézni, hanem azonnal a helyszínen megoldhassuk azokat. A Vevőkör Millennium udvarban lévő pultját hétfőtől-szombatig 11-19 óráig érhető el, itt várják szakembereink a kérdéseket, észrevételeket. Amennyiben általános, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdésed van vagy minőségi kifogásod egyik üzletünkben nem, vagy nem megfelelően intézték akkor a Vevőkör megoldást fog találni problémádra. A Vevőkör Millennium udvarban lévő pultját hétfőtől-szombatig 11-19 óráig érhető el, itt várják szakembereink a kérdéseket, észrevételeket.

Tudtad hogy,
· Minden újonnan vásárolt termékre 2 év szavatosság vonatkozik, a tartós fogyasztási cikkekre 3 év.
· A szavatosság első fél évében vita esetén a kereskedőnek, 6 hónap után a fogyasztónak kell bizonyítania a hiba eredetét, állnia az ezzel járó költségeket.
· Rendeletben meghatározott tartós fogyasztási cikkekre a szavatosság mellett 1 év kötelező jótállás is vonatkozik.
· Szavatossági igényeinket blokkal, nyugtával, jótállási igényeinket a jótállási jeggyel érvényesíthetjük.
· Szavatosság, jótállás esetén a fogyasztó elsősorban kérheti a kijavítást, vagy a termék cseréjét, s csak amennyiben ezek nem teljesíthetőek, akkor állhat el a szerződéstől (kapja vissza a vételárat).
· Reklamáció alkalmával az üzlet köteles jegyzőkönyvet felvenni, melynek tartalma jogszabályban rögzített, ebből egy példány a vásárlót illet.
· Hibátlan terméket nem köteles cserélni a kereskedő, sokan azonban (főleg karácsonyi időszakban) önként vállalják, hogy adott feltételek mellett visszaveszik az árut.

Vonatkozó jogszabályok: 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről.