2025.12.11
Jó hír, hogy alkoholmentesen is elkészíthető, és az üzletben szívesen segítenek megtalálni a megfelelőt – legyen szó hagyományos vagy alkoholmentes alapanyagról.
Hozzávalók (1 palack borhoz):
- 1 palack alacsony csersavtartalmú vörösbor, esetleg siller vagy illatos fehérbor
- 3 evőkanál nádcukor (elhagyható, ha a bor maga elég édes)
- 1 db csillagánizs
- 1 db fahéjrúd, kb. 2 cm-es darabokra tördelve
- 4 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 1 körömnyi friss gyömbér
- Fél citrom leve
- 1 narancs leve
Elkészítés:
- A bort a cukorral nagyon alacsony lángon kezdjük melegíteni. Fontos: ne forraljuk! Ne lépjük át a 78°C-ot, mert ez az alkohol forráspontja.
- Amikor a bor felmelegedett, adjuk hozzá a fűszereket és a gyömbért. Keverjük meg, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
- 15 percig melegítsük, lassú tűzön, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.
- Mielőtt levennénk a tűzről, adjuk hozzá a fél citrom és a narancs levét.
- Amint az edény alján megjelennek az első apró buborékok, a forralt bor elkészült. Szűrjük le, és már tölthetjük is a poharakba!
És hogy miből készítsd el? A forralt bor készülhet vörösből, fehérből, vagy akár sillerből!
A Mitiszol? ajánlata forralt bor készítéséhez:
Meinklang Mulatschak vörös 2024
Könnyed, gyümölcsös vörösbor, szinte teljesen csersavmentes. A meggyes, vidám aromák miatt tökéletes választás forralt bor alapnak.

Szászi Késői Zeusz–Ottonel Muskotály 2024
Ha szeretnénk elhagyni a hozzáadott cukrot, ez a bor remek megoldás. Természetes édessége és illatossága csodás harmóniát ad a fűszerekkel.

Pósta Siller 2023
Vibráló szín, letisztult szerkezet – a Mitiszol? személyes kedvence ebben a kategóriában. Ha valami különlegeset készítenénk, ez a siller biztosan beválik.

Ha kedvet kaptál a forralt bor elkészítéséhez, ugorj be a Mitiszol? üzletbe a Westend első emeletén – szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő bort, akár alkoholmentes változathoz is.
Kellemes téli hangolódást és jó kísérletezést kívánunk!

.png&w=3840&q=75)
-2.png&w=3840&q=75)
-2.png&w=3840&q=75)
