× Átváltok a Westend applikációra

Keresd üzleteink ajánlatait a Westend Appban!

A Föld, az egyetlen hely az Univerzumban, ahol élni tudunk - és lehet lángost kapni

A Föld, az egyetlen hely az Univerzumban, ahol élni tudunk - és lehet lángost kapni

2022-04-22 12:58:28

Különleges akcióval lepte meg a fővárost a TEDxDanubia, melyhez a Westend is csatlakozott. A holnapi nap folyamán szokatlan helyeken találkozhatnak az utazók, járókelők a természeti világ hangjaival. Madárcsicsergés, levelek susogása költözik az üzletközpontokba, valamint Udvaros Dorottya és Litkai Gergely tolmácsolásában hallhatunk városszerte olyan rövid, figyelemfelkeltő szövegeket, amelyek felhívják a figyelmet egy-egy, a klíma és környezetünk megóvása szempontjából fontos témára.

Föld Napja TEdex Westend

 “Újrakapcsolódás a természethez”,   “ az elveszett egység megtalálása!” - mondatok, amiket talán egyre gyakrabban hallunk, de sokszor fogalmunk sincs arról, hogyan is foghatnánk hozzá és így talán erejüket is vesztik.

Városlakóként azt érezhetjük, egyre távolabb vagyunk attól, amit természetnek hívunk. De vajon mit nevezhetünk természetnek? És mi lenne, ha nem úgy gondolnánk rá, mint valami tőlünk kívülállóra? Ha nézőpontot váltanánk és az esőre nem bosszúságunk forrásaként tekintenénk, hanem az asztalra kerülő étel előfeltételeként gondolnánk rá?

Ha lehet, váróslakóként még inkább nehezített pályán mozgunk: a kőrengetegben hol találhatjuk meg a kapcsolódási pontokat? 

Ha kinyitjuk a fülünket és szemünket,  észrevehetjük, hogy a város is tele van csodás hangokkal, színekkel, csodálatos és kiemelten fontos állatokkal.

Erre hívja fel a figyelmet a TEDxDanubia Föld napi akciója.

Az akcióban elhangzó természeti hangok a WWF Magyarország bocsátotta rendelkezésre.

Mi a Föld napja?

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

“Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése” – erre figyelmeztet a 32. magyar és az 52. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60 százalékáért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet - legyen az idei Föld napja is önszerveződő, közösségépítő! Tegyünk végre, kezdjük el ma!”

Az akció szervezője a TEDxDanubia. 

Mentsd el az eseményt a kedvenceid közé és keresd a kedvezményes kuponokat!

Letöltöm a Westend Appot